Följ Sveland Djurförsäkringar

Challe - november 2016

Blogginlägg   •   Nov 30, 2016 16:29 CET

Varje månad vill vi lyfta fram våra duktiga fyrfota medarbetare lite extra. Challe är en av hundarna på Sveland Djurförsäkringars kontor. Han är en sex år gammal dansk-svensk gårdshund.

Till vardags följer han med sin husse Joakim, som arbetar som affärsutvecklare på Sveland Djurförsäkringar. Challe kan bäst beskrivas som ett riktigt busfrö.

Hej, Challe! Vad brukar du göra på jobbet?

- Då lägger jag mig gärna och vilar. Ibland busar jag även med min bästa hundkompis Chaplin.

Vad har du för hobbys?

- Det bästa som finns är att springa runt hemma på gården. Där gillar jag att spana på mullvadar, spatsera och nosa på alla spännande saker. Det är även kul att gå promenader i skogen och leka med andra hundar.

Tränar eller tävlar du i något?

- Jag har gjort två kurser i agility hittills och tycker det är jättekul!

Vad gör du när ingen ser?

- Då går jag och letar i handväskor. Där finns ofta mycket spännande saker som läppstift och mascaror.

Om rasen

Dansk-svensk gårdshund har sedan länge funnits på lantgårdar i Danmark och Sverige där den använts som vakthund, råttfångare och sällskap. Gårdshunden är en liten, pigg och mångsidig familjehund som tycker om att arbeta både fysiskt och mentalt. Den kräver en del aktivering men mellan arbetspassen är den en riktig kelgris som gärna kryper upp i knät, ligger nära intill och kopplar av.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.