Följ Sveland Djurförsäkringar

Chico - September 2017

Blogginlägg   •   Sep 26, 2017 15:57 CEST

Månadens fyrfota medarbetare för september är Chico - en nio år gammal wachtel/lajka med mycket spring i benen. Hans matte Linda är försäkringsrådgivare på Sveland Djurförsäkringar.

Hej Chico, berätta lite om dig själv!
- Jag är från början en omplaceringshund men har varit i min nuvarande familj i sju år. Min familj består av matte, husse och ytterligare tre hundar. Jag kan bäst beskrivas som en glad hund som tycker om att gosa och bli klappad. Matte och husse tycker även jag är lite filosofisk ibland då jag ofta ligger och dagdrömmer hemma på altanen.

Vilken är din arbetsuppgift här på kontoret?
- Jag älskar att följa med till kontoret. Där håller jag koll på alla som går förbi min avdelning. Och om det är någon som vill komma och gosa lite med mig så ställer jag såklart alltid upp på det!

Vad gör du på fritiden?
- Då jagar jag vildsvin och älg med husse. Jag håller även på med apportering och olika vattenaktiviteter.

Vad brukar vara dagens höjdpunkt?

- Frukosten brukar vara det bästa på hela dagen. Det är även roligt de dagar då jag får åka bil, då vet jag att något spännande är på gång!

Vad gör du när ingen ser?

- När jag är ute i trädgården är det roligt att gräva gropar i trädgården. Ännu roligare är det att göra djupa gångar i trädgården. Om matte upptäcker mig så blir hon oftast inte så glad men jag kan ändå inte låta bli…

Om Östsibirisk lajka och wachtel
Precis som namnet skvallrar om utvecklades den Östsibiriska lajkan i Östra Sibirien. Det är en mångsidig jakthund som även passar bra som släd- och draghund. Rasen har omfattande jaktlust med stor psykisk styrka och självsäkerhet. Den har även ett jämnt och livligt temperament.

Wachtelhunden är en jakthund som ursprungligen kommer från Tyskland. Den har en stark vilja att finna vilt och driva spårsäkert med drevskall. Utöver det är wachtelhunden mycket apporteringsvillig och har en stor passion för vatten. Rasen har ett stabilt psyke och i skogen ska den arbeta energiskt och uthålligt samtidigt som den i hemmet ska gå ner i varv och vara lugn och vänlig familjemedlem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.