Följ Sveland Djurförsäkringar

Eddie - mars 2016

Blogginlägg   •   Mar 28, 2016 09:00 CEST

Månadens fyrfota medarbetare är Eddie - en 6,5 år gammal dvärgschnauzer. Han följer till vardags med sin matte Malin till jobbet på skadeavdelningen på Sveland Djurförsäkringar. Eddie är en tuff och skäggig liten farbror som är som lyckligast när han får umgås med sin matte.

Eddie är en sällskaplig hund som tycker om när det händer saker och ting. Det absolut roligaste han vet är att springa i skogen och leka med sina olika bollar. Speciellt de som piper är en favorit.

Eddie, vad gillar du att göra på kontoret?
- På jobbet ligger jag helst och sover medan matte jobbar. Ända sedan jag var en liten valp har jag varit med på kontoret. Ibland kan jag göra undantag och leka lite med hundkompisarna, men oftast är det sova som gäller.

Eddie, tävlar du i något?
- Jag tävlar i högsta klass (mästarklass) i rallylydnad och nu under vintern har jag och matte börjat träna agility. Snart ska vi tävla för första gången och det ska bli väldigt roligt. En dag hoppas jag på att bli en agilitystjärna, jag måste bara träna på att bli lite snabbare.

Vad är inte lika roligt?
- Duscha är inte så kul, men annars är jag alltid med på noterna. Jag badar ungefär en gång i månaden och eftersom jag är en trimras så brukar min matte plocka, klippa och frisera mig varannan vecka.

Om hundrasen
Dvärgschnauzern är en sällskaplig, vaksam och uthållig hund. Rasen är ursprungligen från Tyskland där den var råttfångare och gårdshund. Den har en utpräglad vaktinstinkt och kräver därför en konsekvent fostran. Rasen är följsam, robust och hänger glatt med på olika aktiviteter. Dvärgschnauzern passar därför i många olika typer av familjer.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.