Följ Sveland Djurförsäkringar

Elvis - Maj 2017

Blogginlägg   •   Jun 01, 2017 16:00 CEST

Månadens hund för maj är Elvis. Han är en 8 år gammal siberian husky och ny medarbetare på Sveland Djurförsäkringars säljavdelning.

Elvis är en vis man som utstrålar mycket förtroende. Han är en lugn och sansad hund som i likhet med tjuren Ferdinand, gärna tillbringar mycket tid med sig själv utan de andra hundkompisarna. På kontoret ligger han helst och sover bredvid sin matte Emmas arbetsplats.

Hej Elvis, vad tycker du om att göra? 

- Jag tycker om att vara utomhus och motionera, speciellt roligt är det när jag får springa i skogen och lukta på allt spännande som händer där!

Tränar eller tävlar du i något?

- Inte just nu men tidigare har jag tränat i draghundssport. Jag har även varit med på utställningar och vunnit många priser och inom en snar framtid ska jag på ställas ut i veteranklassen.

Vad gör du när ingen ser?

- Då tycker jag det är kul att stjäla saker. I julas åt jag upp en hel plåt med lussekatter…

Om rasen
Siberian husky är ursprungligen från norra Sibirien där den användes av nomadfolken för att förflytta lätt last över stora avstånd. Det är en livlig, utåtriktad och uppmärksam ras som besitter en hög arbetsmoral, stor flockinstinkt och ett vänligt temperament. Huskyn lämpar sig väl som slädhund - både i tävlingssammanhang, i turistverksamhet eller för nöjes skull.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.