Följ Sveland Djurförsäkringar

En dag på jobbet med Ulrika Tågerup

Blogginlägg   •   Maj 30, 2017 16:10 CEST

Leg.vet Birgitta Lindblad, delägare på Öresunds veterinärklinik, tillsammans med Ulrika Tågerup.

Ulrika Tågerup är regionansvarig på Sveland Djurförsäkringar och bor med sin familj utanför Malmö. Vi får följa med Ulrika under en av hennes arbetsdagar och träffa allt från kunder till djur och samarbetspartners.

Ulrika Tågerup bor i vackra Falsterbo med sin familj och labradoodeln Stella. Hon har alltid haft ett stort djurintresse och många djur under årens lopp. Idag går mycket av tiden åt till att träna hunden Stella som är utbildad terapihund.

Sedan 2007 har hon arbetat som regionansvarig i södra Sverige. Hon är specialiserad på hästförsäkringar men försäkrar även in andra djurslag. Förutom Ulrika, finns det ytterligare tre regionansvariga i Sverige. Som regionansvarig ansvarar man för försäljningsutvecklingen inom sitt område. Ulrika tycker att hennes arbete är väldigt roligt och varierande.

- Jag trivs väldigt bra på Sveland Djurförsäkringar. Det absolut roligaste är kundkontakterna och att jag jobbar med djur, som är ett av mina största intressen. Som regionansvarig har jag till uppgift att utveckla försäljningen genom 23 försäkringsombud. Jag sköter även min egen försäljning och arbetar för att skapa långsiktiga relationer med både nya och gamla kunder. I mitt arbete planerar och organiserar jag även olika mässor och evenemang.

Klockan 06.00 börjar dagen med en morgonrunda med Stella. Under morgonen är Ulrikas telefon som lugnast och när hon kommer hem passar det henne därför bra att gå igenom sin e-post. Då svarar hon på frågor och funderingar från ombud, säljare och kunder. Efter det brukar hon ta bilen ut till olika kunder. Hur många hon besöker per dag skiljer sig åt och beror bland annat på var kunderna bor. Vanligtvis träffar hon omkring två till tre stycken per dag.

- Jag lägger stor vikt vid att skapa en god kontakt till både befintliga och potentiella kunder. Vanligtvis brukar de höra av sig och be mig komma till deras hem eller verksamhet. Då brukar vi ofta träffas under avslappnande former som en fika och prata om Sveland som bolag, försäkringar och djur. Här bidrar jag med min kompetens för att de ska få bästa möjliga försäkringsskydd och service.

Klockan 08.00 åker Ulrika till försäkringstagaren Carina Qvarfort, som driver Vattle Försäljningsgård. Carina har under de senaste 30 åren utbildat hästar och ponnyer för försäljning. Sedan 2014 är hon kund i Sveland Djurförsäkringar och är väldigt nöjd med bolaget och den personliga service hon får från Ulrika.

- När vi säljer våra hästar eller ponnyer och flyttar försäkringarna, så ska de vara försäkrade och betalda när de lämnar gården. Eftersom vi även köper hästar från utlandet är det viktigt att vi snabbt kan få dem försäkrade innan de reser därifrån. Här har jag alltid en backup från Ulrika som hjälper mig, oavsett tid på dygnet. Ulrika underlättar även min verksamhet genom att granska utländska försäkringspapper och genomför stämpling av hästpass.

Klockan 11.30 är det dags att träffa dagens andra försäkringstagare, Isabella von Boudungen, som driver Kungshaga gård. På gården finns bland annat islandshästar, shetlandsponnyer, getter och åsnor. På plats hjälper Ulrika till med försäkring till både hennes shetlandsponny och åsna. Isabella tycker det är en stor fördel att få rådgivning och möjlighet att teckna in försäkringar till hennes djur via Ulrika.

- För mig känns det tryggt att jag alltid kan höra av mig till Ulrika när som helst och få svar på mina frågor. Det kan vara allt från hur djurförsäkringsbranschen fungerar till olika frågor om försäkringar och försäkringsvillkor. Jag och Ulrika har en väldigt god relation till varandra och även när jag reser bort skriver jag alltid ner henne som kontaktperson om det skulle hända djuren något.

Klockan 14.00 besöker hon Öresunds Veterinärklinik, som är ett av Sveland Djurförsäkringars nya samarbeten. Förutom kunder tycker Ulrika att det är viktigt att skapa och upprätthålla en god kontakt med samarbetspartners. Tillsammans med dem genomför hon olika mässor och evenemang som föreläsningar, tävlingar och uppfödarträffar. Veterinären Birgitta Lindblad, som arbetar på Öresunds Veterinärklinik, är positivt inställd till samarbetet.

- Just nu är samarbetet med Sveland Djurförsäkringar väldigt nytt. Min uppfattning om Sveland har alltid varit väldigt positiv och personalen är väldigt kunnig. Inom en snar framtid ska vi hålla i olika utbildningar och föredrag tillsammans. Det blir en form av win-win situation.

Klockan 16.00 åker Ulrika åker hem till Falsterbo igen. Under kvällen svarar hon på e-post, ringer samtal och lägger in uppgifterna för de försäkringar som ska tecknas in. Därefter summerar hon dagen och planerar sin morgondag. Trött med nöjd!

Vill du också vara med i Svelands ombudskår?

Har du ett brinnande djurintresse, lätt för att skapa kontakter och ett brett nätverk inom djurvärlden? Då kan du bli ett av Svelands ombud!

Som ombud arbetar du framför allt hemifrån, men kan även delta på mässor och evenemang där du representerar oss. Du säljer och ger råd om våra djurförsäkringar, samt fungerar som personlig kontakt för de kunder du försäkrar in.

Vi ger dig kontinuerlig produktutbildning samt säljträning. Du har även en personlig teamledare som du kan vända dig till vid frågor och funderingar. All skadereglering sker från huvudkontoret i Hässleholm.

Vi söker dig som är positiv, utåtriktad och drivande. Lönen är provisionsbaserad.

Läs mer på www.sveland.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.