Följ Sveland Djurförsäkringar

Gulli - juli 2016

Blogginlägg   •   Jul 28, 2016 09:00 CEST

Månadens fyrfota medarbetare för juli är Gulli - en 4 månader gammal irländsk röd setter med mycket spring i benen. Hennes matte Ursula är skadechef på Sveland Djurförsäkringar och varje dag följer Gulli och hennes hundkompis Noelle (även hon en irländsk röd setter) med sin matte till jobbet.

Hej Gulli, berätta lite om dig själv!
- Jag är en glad hund! När jag inte är glad är jag trött. Jag är till exempel ganska morgontrött och tycker om att ligga kvar ensam en extra stund i sängen när de andra redan har stigit upp.

Vilken är din arbetsuppgift här på kontoret?
- Jag vill sprida glädje till mina arbetskamrater och få dem att skratta. Jag älskar när de frågar mig ”vad har du gjort idag då, Gulli?”.

Vad gör du på fritiden?
- Jag tycker om att bada i min plastbalja när jag kommer hem från jobbet. Det är både skönt och kul! Den där baljan har blivit min favorit. Åh, vad jag tycker om den!

Så du tycker om att bada?
- Ja! Bada är toppen, jag vill bada hela tiden! Mest badar jag i baljan, men vid midsommar badade jag i en sjö för första gången eftersom det var så varmt ute. Det var spännande, men också lite läskigt. Jag kanske provar det snart igen, för nu ska vi ha semester! Dessutom kan jag nästan simma. Jag tog några simtag när matte tittade, men sedan blev det läskigt när jag inte kunde känna botten längre.

Vem är din bästa kompis?
- Min allra bästa vän är Noelle! Hon är min mentor och tar hand om mig. Jag är så glad att ha en vän som hon och matte säger att det är ömsesidigt, att hon tycker om mig också och att hon är väldigt rädd om mig. Hon har hela tiden koll på mig när jag busar och leker så att jag inte ska komma för långt bort eller hitta på något tokigt.

- Nu kan jag inte bli intervjuad mer för nu ska jag busa!

Om irländsk röd setter
Precis som namnet skvallrar om utvecklades rasen på Irland. Den är känd för sin vänlighet mot såväl människor som andra hundar och är en utmärkt familjehund. Den irländska röda settern kan fungera som både utställningshund, sällskapshund och jakthund. Om den aktiveras på rätt sätt är den behaglig och lugn inomhus samtidigt som den ger uttryck för sin snabbhet, styrka och jaktlust när den är utomhus.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.