Följ Sveland Djurförsäkringar

Hugo - Augusti 2017

Blogginlägg   •   Aug 29, 2017 13:22 CEST

Varje månad vill vi lyfta fram våra duktiga fyrfota medarbetare lite extra. Hugo är en av medarbetarna på Sveland Djurförsäkringars kontor - en Douge de Bordeaux på fem år.

Hugo kan bäst beskrivas som ett riktigt busfrö. Han är även mycket sällskaplig, personlig och egensinnig. Hans matte är Emma, som jobbar på Sveland Djurförsäkringars säljavdelning.

Hej, Hugo! Vad tycker du om att göra?

- Jag älskar att bada, det är det bästa som finns. Jag kan bada när som helst och hur länge som helst, oavsett årstid. Jag tycker även om att gå långa promenader och åka bil.

Vad gör du när ingen ser?

- Då tjuvar jag mat eller letar efter något som går att tugga sönder. Matlådor är speciellt roliga att tugga sönder tycker jag.

Vad tycker du mindre om?

- Jag avskyr att klippa klorna och duscha!

Har du någon favoritplats?

- Soffan är mysig att ligga och slappa i. Om jag inte ligger där så brukar jag gå och lägga mig vid ytterdörren för att vakta. Jag sover alltid med ett öga öppet fram tills husse eller matte kommer hem

Om rasen

Douge de Bordeaux är en av Frankrikes äldsta hundraser. Redan på 1300-talet omnämns rasen. I mitten på 1800-talet användes hundarna för bland annat jakt på vildsvin, som vakthund, boskapshund men användes även i hundslagsmål. Det är en mycket personlig hund och en mycket trogen familjemedlem men kan vara reserverad mot främlingar. Rasen har ett väl utvecklat luktsinne och lämpar sig därför bra till olika sökaktiviteter. Det finns även vaktegenskaper i rasen, en del individer besitter mer och andra mindre.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.