Följ Sveland Djurförsäkringar

ID-märk och registrera din katt!

Blogginlägg   •   Aug 09, 2017 12:49 CEST

Det är inte ovanligt att man ser lappar om försvunna katter eller efterlysningar på sociala medier om katter som hittats skadade. Ett enkelt sätt att få hem sin katt är att ID-märka och registrera katten på DjurID.se eller hos SVERAK. Läs Sveland Djurförsäkringars tips och råd om ID-märkning och vad du gör om din katt försvinner!

Du kan ID-märka katten antingen genom mikrochip eller örontatuering hos veterinären. I samband med ID-märkningen får du en blankett där du fyller i dina kontaktuppgifter och skickar in till ID-registret.

Vid ID-märkning med mikrochip injiceras ett chip under huden på katten i nackskinnet. Det innebär att det krävs en avläsare för att kunna få fram ID-numret, vilket ofta polis och veterinärer har tillgång till.

En örontatuering har fördelen att alla kan se ID-numret och söka efter ägaren i registret. De kan dock blekna efter en tid och bli svårlästa. Vissa väljer därför att ID-märka med båda metoderna för säkerhets skull.

Läs mer om våra kattförsäkringar här: Kattförsäkringar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.