Följ Sveland Djurförsäkringar

Kattförsäkring – trygghet till din äldre vän

Blogginlägg   •   Nov 06, 2017 16:07 CET

Risken för sjukdomar ökar när katten blir äldre.

Undrar du om en kattförsäkring behövs för din gamla katt? När våra katter blir äldre ökar risken för att katten drabbas av olika sjukdomar. I artikeln kan du lära dig hur en djurförsäkring kan skydda din kära vän om olyckan skulle vara framme.

Våra äldre kattvänner ger oss stor glädje även på ålderns höst. Men på äldre dagar så riskerar de att drabbas av stela leder, diabetes, njursvikt och tandsjukdomar – för att nämna några.

Se därför till att skaffa en försäkring till din katt så slipper du oroa dig om något oförutsett inträffar eller utvecklas. För oavsett om din katt är ung eller gammal, en huskatt eller raskatt - så är priset hos veterinären densamma om den skadar sig eller blir sjuk.

Vad ska jag ha för kattförsäkring?

Svelands kattförsäkringar finns för allas behov och skapar trygghet för dig och din katt. Vissa ger ett grundskydd för vanliga diagnoser och olycksfall medan andra ger ett mer heltäckande skydd. Det finns även en enklare olycksfallsförsäkring som ger skydd för bland annat trafikskador och bitskador.

Veterinärvårdsförsäkringen är basen i kattens försäkring och ger ersättning om katten blir sjuk eller skadad och behöver uppsöka veterinär. Här kan du vanligtvis välja mellan olika ersättningsnivåer.

Beroende på vilken fast och rörlig självrisk du väljer påverkar du även priset på försäkringen. Med tilläggsförsäkringar kan du sedan utöka ditt skydd ytterligare.

Ersätter ni FORL?

Äldre tamkatter över fem år har större risk att drabbas av tandsjukdomen FORL. Vi kan lämna ersättning för FORL. Det gäller alla våra kattförsäkringar förutom Sveland Katt Olycksfall. Denna tandsjukdom drabbar ungefär en tredjedel av alla katter och täcks inte hos flertalet andra försäkringsbolag.

Har jag full veterinärvård livet ut?

Självklart har din katt samma möjlighet till veterinärvård livet ut, speciellt eftersom risken för sjukdomar ökar när den blir äldre.

Vad ersätter inte försäkringen?

En försäkring lämnar bara ersättning om något oväntat eller plötsligt inträffar eller utvecklas. Därför ersätts inte skador eller sjukdomar som uppkommit eller påbörjats innan försäkringen tecknades. Det bästa försäkringsskyddet har man därför om katten försäkras så tidigt som möjligt och utan att göra uppehåll i försäkringen.

I försäkringsvillkoret anges vad man kan få ersättning för. Var därför noga med att läsa igenom villkoret när du ska teckna en försäkring.

Våra vanligaste kattförsäkringar

Sveland Katt Olycksfall– är en olycksfallsförsäkring till mycket lågt pris som ersätter exempelvis trafikskador, bitskador och akuta förgiftningar. Kan tecknas från det att katten är sex veckor och livet ut. Livförsäkringen kan tecknas fram till att katten fyller elva år.

Sveland Katt Favorit – Vår populäraste kattförsäkring som ger ett bra grundskydd för din katt. Kan tecknas från det att katten är sex veckor och livet ut. Livförsäkringen kan bara tecknas fram till sju års ålder.

Sveland Katt Maximal – Extra omfattande försäkring för dig som vill ha ett heltäckande skydd. Kan tecknas fram till sju års ålder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.