Följ Sveland Djurförsäkringar

Kito - december 2015

Blogginlägg   •   Dec 28, 2015 09:00 CET

Månadens fyrfota medarbetare för december är Kito – en 2,5 år gammal shiba. Han följer med sin matte Anette, som är VD på Sveland Djurförsäkringar, till kontoret varje dag. Där ligger han helst och sover medan matte jobbar, men utanför kontoret är det full rulle.

Kito kan bäst beskrivas som en snäll, rolig, egensinnig och självupptagen hund. Det absolut roligaste han vet är att jaga och spåra. Ibland ställer han upp i olika hundutställningar vilket har gett resultat, Kito blev nyligen Svensk Utställningschampion inom sin ras.

Julafton kommer firas med familjen i Helsingborg. När hela familjen är samlad är Kito som lyckligast, då tycker han att sin flock är komplett.

Kito, vad tycker du är roligt med vintern?
- Jag tycker det är roligt att busa i snön. Min varma och tjocka vinterpäls är ett bra skydd mot kylan som gör att jag kan vara ute och leka i snön länge.

Vad skäller du på?
- Jag skäller alltid på kyrkklockorna i Hässleholm och när tidningsbudet kommer på morgonen.

Vilken är din favoritmat?
- Det absolut godaste jag vet är serranoskinka. När matte tar fram serranoskinkan från kylen känner jag lukten på mils avstånd.

Vad tycker du mindre om?
- Jag tycker inte om när jag blir utesluten när de andra äter, då ”pratar” jag hela tiden tills jag får uppmärksamhet.

Om hundrasen
I Japan är shiba en av nationalraserna och är ursprungligen avsedd för jakt på småvilt och fågel. Idag används rasen främst som sällskapshund. Shiba är en stolt, vänlig och självständig ras som ibland kan vara reserverad mot främlingar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.