Följ Sveland Djurförsäkringar

Så får du fågeln att trivas!

Blogginlägg   •   Jan 20, 2017 13:24 CET

Sällskapsfåglar kommer från olika världsdelar och många olika miljöer, därför har varje fågelart specifika krav på skötsel. Oavsett vilken fågelart du har, gäller det att vara noga med att fågelns miljö är rätt anpassat vad gäller utrymme, inredning och temperatur.

Både stora och små fåglar behöver en ordentligt stor bur med flera sittpinnar i varierande storlek, leksaker och vattenbad. Buren får inte stå på dragig plats och den ska helst stå mot en vägg, så att fåglarna känner sig skyddade. Höga ljud, direkt solljus, temperaturväxlingar, matos och rök är sådant som man inte bör utsätta fåglarna för.

En del arter kräver hög luftfuktighet och låg temperatur om nätterna. Om inomhusluften är för torr i ditt hem, kan den få problem med luftvägarna och fjädrarna. Det allra bästa är att ha en luftfuktare i rummet där buren står. Du kan även duscha fågeln eller sätta in den i badrummet i vattenånga ibland. Skaffa gärna en UV-lampa för att tillgodose deras behov av solljus.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.