Följ Sveland Djurförsäkringar

Sällskapsdjuren – en hälsokur

Blogginlägg   •   Okt 31, 2017 16:18 CET

Organisationen Manimalis släppte nyligen en rapport om sällskapsdjurens betydelse för människan och samhället och i den ser vi en ökad acceptans för sällskapsdjuren inom skola och sjukvård och att det är mer fokus på problemlösning, till exempel när det gäller allergier.

Manimalis är en ideell organisation som arbetar med att samla in och sprida information om sällskapsdjurens positiva effekter på människors hälsa och välbefinnande. Manimalis bidrar till att stärka djurens ställning i samhället och därmed deras välmående.

Förutom fler djur i olika verksamheter visar rapporten att det sker mycket mer forskning kring djurens betydelse.

- Framför allt har det tidigare varit ganska tunt med svensk forskning, nu har svårigheten mer varit att välja vilken forskning vi ska presentera och hänvisa till, säger Lena Heimlén som är författare till rapporten.

Det är en allmän trend att djur, och då framför allt hundar, får fler arbetsuppgifter som underlättar för människor i olika skeden av livet, men vi ser också stort fokus på djurskydd. Allt fler beställare som till exempel kommuner och landsting, ser vikten av att anlita utbildade ekipage och att arbetet utförs i enlighet med de regler och rekommendationer som finns.

Som ett par exempel kan nämnas att svenska hundägare köper hunddagisplatser för nästan en miljard kronor per år. Att sjukvård till hund och katt har en omsättning på mellan 3,7 och 3,8 miljarder och att djurbranschen har ökat med 30 procent på bara fem år.

Om manimalisrapporten

Manimalisrapporten samlar forskning som berör sällskapsdjurens positiva effekter på människan. Rapporten ger också aktuell statistik om sällskapsdjur, demografiska fakta och exempel på hur sällskapsdjur gör nytta inom till exempel kriminalvård, äldreomsorg och rehabilitering.

Läs hela rapporten här

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.