Följ Sveland Djurförsäkringar

Se till att djuren syns i mörkret!

Blogginlägg   •   Aug 26, 2016 09:25 CEST

Händer det att du slarvar med reflexerna ibland? Gör inte det!

Vi går mot allt mörkare tider, och utan reflexer blir man lätt osynlig för bilister. Men trots det, slarvar många med reflexer ute i höstmörkret. Reflexer är livsviktigt, både för våra fyrbenta vänner och även för oss människor. Utan reflexer syns vi inte lika tydligt och risken för olyckor ökar, både i mörker så väl som skymning.

Till din häst

Om du är ute och rider med din häst i mörkret är det viktigt att båda har ordentligt med reflexer för att synas. Annars är det svårt för en bilförare att upptäcka och ta hänsyn till dig och din häst. Både olika slags reflexer och lyktor är bra att ha. Hästen bör ha reflexband lågt på alla fyra benen. Om du kör med häst och vagn ska den även vara reflexmärkt.

Till din hund

Se till att din hund har reflexer som syns både framifrån och bakifrån. Det är viktigt att hunden syns från alla håll. Använd ett lyshalsband eller ett reflexhalsband med ”flärpar” som sticker ut på hunden. En reflexväst eller ett reflextäcke syns också bra i mörkret. Det finns även koppel med reflex. Om dun hund går lös utan koppel är det bra att använda en blinkande lampa.

Till din katt

Nu när hösten är på ingång börjar det skymma tidigare än förut och det blir allt svårare för bilister att se och då framför allt mörkare katter. Se därför till att din utekatt har reflexband runt halsen. Reflexbandet bör ha någon form av säkerhetsknäppning så att katten inte riskerar att skadas eller fastna med halsbandet i något.

Reflexer behöver bytas ut

Tänk på att reflexer är en färskvara och du behöver därför testa reflexerna regelbundet. En reflex håller i ungefär tre år innan effekten avtar. Jämför med en ny reflex.

Var rädd om er själva och djuren, använd reflexer!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.