Följ Sveland Djurförsäkringar

Självrisk - tips och råd!

Blogginlägg   •   Jul 24, 2017 12:55 CEST

Självrisk är den delen av veterinärvårdskostnaden som du själv betalar vid skada eller sjukdom. Genom att alla betalar en del av kostnaden hålls försäkringarnas pris nere. Sveland Djurförsäkringar delar med sig av sina tips och råd om vad man som djurägare kan tänka på.

Självrisken består oftast av en fast del och en rörlig del. Den fasta självrisken är en summa som du bara betalar en gång inom självriskperioden, oavsett om veterinärvårdskostnaderna är för olika skador eller sjukdomar. Rörlig självrisk betalar du vid varje veterinärbesök och är en procentsats på kostnaden.

Hur lång din självriskperiod är står i försäkringsvillkoret och på ditt försäkringsbrev. Självriskperioden räknas från och med den första behandlingens datum.

Spara alla kvitton!

Om ditt djur haft en skada som inte överstigit den fasta självrisken så tänk på att ändå spara kvittot! Om du får en skada till inom din självrisk-/behandlingsperiod så kan du få ersättning från försäkringen för båda skadorna. Det eftersom du bara behöver betala den fasta självrisken en gång inom din självriskperiod, oavsett om veterinärvårdskostnaderna är för olika sjukdomar eller skador.

Så påverkar du din kostnad

Du väljer vilken självrisk du vill ha när du tecknar försäkringen. En lägre självrisk ger en högre försäkringskostnad, men kan spara mycket pengar om olyckan är framme.

Kostnadsexempel vid försäkring med fast självrisk på 1 600 kr och rörlig självrisk på 15 procent:
Om veterinärbesöket kostar 10 000 kr betalar du 1 600 kr i fast självrisk, på de resterande 8 400 kr (10 000-1 600) betalar du 15 procent, dvs. 1 260 kr. Totalt betalar du därför 2 860 kr (1 600+1 260) för veterinärbesöket.

Tänk på att veterinärvårdskostnader som inte ingår i försäkringen betalar du själv. Det skiljer sig både mellan bolagen vad som ingår och mellan olika försäkringar hur omfattande de är. Var noggrann när du gör ditt val och fundera på vilket behov du har. Vad som ingår i försäkringen står i försäkringsvillkoret.

Vill du veta mer eller har någon fråga är du varmt välkommen att kontakta oss på Sveland Djurförsäkringar på 0451-38 30 00 eller djur@sveland.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.