Följ Sveland Djurförsäkringar

Ska du skaffa en blandrasvalp?

Blogginlägg   •   Dec 12, 2016 16:21 CET

Siri är en blandras mellan finsk lapphund och isländsk fårhund

För oss är alla hundar lika viktiga, oavsett om de är renrasiga eller blandraser. Om du är intresserad av att köpa en blandrasvalp delar vi här med oss av några råd inför valpköpet!

Läs på om de raser som valpen är en korsning mellan och deras egenskaper. Det är bra att ha i åtanke att det kan vara svårare att förutspå hur blandrasvalpen kommer att utvecklas än det är för en renrasig hund. Det är extra viktigt att du själv har bra koll på läget när du ska köpa en blandrasvalp eftersom uppfödningen inte är kontrollerad av en rasklubb eller kennelklubb.

Besök alltid uppfödaren för att se om uppfödaren är seriös, valpens uppväxt kan ha stor påverkan på hur den blir som individ. Då kan du även få chansen att träffa valpens föräldrar för att se hur de är mentalt och om de ser friska ut. Det är viktigt att ställa många frågor till valpsäljaren, till exempel vad som ingår i priset, om inavel och föräldrarnas hälsa, vad som händer om valpen har ett dolt fel, temperamentet hos föräldrarna samt om det går att kontakta uppfödaren efter köpet vid frågor.

Glöm inte att valpen alltid ska vara veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad och ID-märkt. Intyget ska vara högst sju dagar gammalt när du hämtar valpen. Gör alltid upp ett köpeavtal som tydligt visar vem säljare och köpare är. Valpar får inte levereras innan de är åtta veckor gamla.

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida www.sveland.se.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.