Följ Sveland Djurförsäkringar

Steffi - Juli 2017

Blogginlägg   •   Jul 31, 2017 10:09 CEST

Månadens fyrfota medarbetare är Steffi - en 4 år gammal border collie. Hon kan bäst beskrivas som en glad, livlig och vaktig hund. Matte är Anna-Stina som arbetar som husdjursagronom/specialist inom lantbruksdjur på Sveland Djurförsäkringar.

Hej Steffi, vad gillar du med sommaren?

- Det roligaste är att bada i regnvatten så jag är nog en av få som hoppas på mycket regn i sommar! Det är även roligt när man kan vara ute hela dagarna.

Vad gillar du att göra på fritiden?

- Jag älskar att valla. Hemma på gården har vi omkring 70 tackor med lamm, då är jag taggad till 100 procent. Det är även roligt när barnen i huset vill spela fotboll med mig.

Vad gör du när ingen ser?

- Då tar jag mig friheten att hoppa upp i soffan och ligger där tills någon i familjen kommer ner. Då skyndar jag mig snabbt ner igen.

Vad är inte lika roligt?

- När det kommer folk på gården som jag inte känner till, då står jag på vakt och skäller.

Fakta om rasen
Border collie är en snabb, energisk och framför allt en mycket arbetsvillig hund. Rasen har sedan länge funnits i gränstrakterna mellan Skottland och England och har främst varit en arbetshund. God kompetens och allsidighet gör border collie till en ras som passar utmärkt för vallning av får, men har även förmågan att bli framgångsrik i agility

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.