Följ Sveland Djurförsäkringar

Sök stipendium till forskning om djurhälsa

Nyhet   •   Sep 18, 2015 10:42 CEST

Sveland Djurförsäkringars stiftelse stödjer vetenskaplig forskning som gagnar djurhälsa ur såväl ett etiskt som ett medicinskt perspektiv. Enskilda personer, företag och institutioner som bedriver forskning eller utveckling kan ansöka om bidrag fram till den 15 oktober i år.

Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet syftar till att främja vetenskaplig forskning som är till gagn för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv. Stiftelsen ska främja utvecklandet av rön och metoder som kan påverka allmänhetens inställning till god djurhållning.

Sveland Djurförsäkringar överför årligen en andel av sin vinst till stiftelsen. Det är också möjligt för andra att skänka gåvor och bidrag, till exempel kan Svelands kunder välja att överföra utbetald ersättning från sina djurs livförsäkringar till stiftelsen.

Att söka stipendium

Bidrag kan sökas för vetenskaplig forskning och verksamhet, publicering av vetenskapliga arbeten, vetenskapliga konferenser och symposier, studieresor med kvalificerat innehåll, samt för andra insatser som kan främja forskning inom området djurhälsa.

Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2015. Minsta belopp som ansökan får avse är 25 000 kronor. Ansök på www.svelandstiftelse.se

Över 300 000 kr i stipendier 2014

Svelands Stiftelse delade ut ett flertal stipendier under 2014 för att främja vetenskaplig forskning till gagn för djurhälsa. De har bland annat använts till att forska om kattsjukdomen tritrichomonas foetus samt pyometra, artros och stressmarkörer hos hund.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.