Följ Sveland Djurförsäkringar

Sveland medverkar i ”Vår bästa vän"

Nyhet   •   Sep 19, 2014 11:08 CEST

Gurgîn, i den omtyckta hundpodcasten ”Vår bästa vän”, pratar med Sveland Djurförsäkringars produktspecialist Christine Ehrlander om vad man bör tänka på innan man skaffar hund.

Lyssna på podcasten "Att planera hundköpet" här!

Christines råd inför hundköpet:

  • Gör en grundlig research om rasen. Hur mycket motion behöver hunden? Hur mycket erfarenhet krävs för att träna den? Hur mycket tid behöver man lägga på pälsvård så som borstning, bad och eventuell klippning eller trimning?

  • Prata med uppfödaren. Vad är syftet med aveln? Samma hundras kan skilja sig åt mer än man tror. Seriösa uppfödare tar också reda på om deras valpar kan passa dig och din livsstil.

  • Se till att få träffa valpens mamma och om det är möjligt även pappan. Om dessa har egenskaper som passar din livssituation är chanserna goda att valpen kommer att utvecklas i samma riktning.

  • Det är viktigt att ta reda på vilka sjukdomar det finns i rasen och om dessa sjukdomar förekommer i valpens släkt. Var noggrann med att hunden är veterinärbesiktad i samband med köpet och att den verkar frisk. Ju tidigare valpen försäkras desto bättre skydd har du mot sjukdomar.

Om undersökningen

En undersökning bland Sveland Djurförsäkringars kunder visar nästan hälften (45 procent) anser att hundens personlighet är viktigast, följt av användningsområde (17 procent). Av respondenterna uppgav 13 procent att hundens utseende var avgörande för köpet. De allra flesta (70 procent) som skaffar hund gör det för att få sällskap.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.