Följ Sveland Djurförsäkringar

10-års jubileum för Sveland Cup!

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2016 07:56 CET

Sveland Cup arrangeras av Sveland Djurförsäkringar i samarbete med lokala ridklubbar, Betfor och Nipet Horse. Cupen är för ponnyer i klasserna B, C samt D och är idag en av de största cuperna i landet.

- Vi startade tävlingen 2006 som en satsning på ungdomsridsporten. Det är roligt att intresset för cupen bara har ökat sedan dess och att vi i år firar 10-års jubileum, berättar Joakim Bragée, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar.

Hopptävlingen, som arrangeras i fem regioner, består av två kval och en regionfinal för respektive kategori. De första kvalen går av stapeln i zon syd den 20 mars på Dagstorpsortens Ryttarförening. Det högst placerade ponnyekipagen från de fem zonfinalerna gör sedan upp om de eftertraktade förstaplaceringarna i finalen.

Den 13 augusti är det dags för den stora ponnyfinalen. Även i år hålls finalen på Grevagården utanför Skövde, i samband med ponnyderbyt som Grevagårdens ryttarförening arrangerar. Vinnarna och de som kommer på andraplats belönas med en drömhelg på JumpClub med Sylve Söderstrand och Lotta Björe som tränare.

- Det kommer bli en spännande cup i år och vi är glada för att den är så omtyckt bland många duktiga ryttare runt om i landet. I år blir Sveland Cup både en punkt för jubileet och ett startskott för de kommande åren då cupen ska fortsätta växa, säger Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.

Mer information om tävlingen finns på Sveland Djurförsäkringars hemsida.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.