Följ Sveland Djurförsäkringar

40 000 kr till hemlösa katter i Alla hjärtans dag-gåva

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2017 14:21 CET

På Alla hjärtans dag uppmärksammade Sveland Djurförsäkringar landets hemlösa katter i sina sociala medier. Över 2 000 bilder på fyrbenta och bevingade vänner skickades in av djurvänner till försäkringsbolaget, som skänkte 20 kronor per bild till Solgläntans katthem.

På alla hjärtans dag visar vi gärna lite extra kärlek och omtanke, både till människor vi tycker om men även till våra djur. På Sveland Djurförsäkringars sociala medier har djurägare kunnat visa sitt stöd till landets hemlösa katter. Genom att skicka in en kärleksfull bild på sitt djur har Sveland skänkt 20 kronor till Solgläntans kattpensionat och katthem.

Totalt samlades 2 032 bilder ihop vilket motsvarar hela 40 640 kronor till Solgläntan från Sveland Djurförsäkringar. Lena Engen Bäckström som driver Solgläntan är djupt tacksam för initiativet.

- Det är helt fantastiskt! Insamlingen gör stor nytta för våra hemlösa katter. Vi har just tagit emot elva katter som var i stort behov av hjälp. Nu har alla blivit ID-märkta, kastrerade och vaccinerade och väntar på nya ägare. Vi har även kunnat hjälpa två av Solgläntans omhändertagna katter vars tänder är dåliga och behöver genomföra omfattande tandoperationer innan omplacering.

Djurskyddet uppger att det finns närmare 100 000 hemlösa katter. Det är inte bara sommarkatterna som förlorar sina hem, utan problemet finns hela året. Anette Henriksson, VD på Sveland Djurförsäkringar, tycker det är viktigt att som försäkringsbolag engagera sig i ändamål som bidrar till djurs hälsa och status i samhället.

- Vi är väldigt glada över att vi kan hjälpa de hemlösa katterna. Det är också fantastiskt att så många av våra kunder engagerar sig och stödjer vårt initiativ för djurens välmående, säger Anette.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.