Följ Sveland Djurförsäkringar

Ansök om stipendier till forskning om djurhälsa

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2014 11:03 CEST

Sveland Djurförsäkringars stiftelse stödjer vetenskaplig forskning som gagnar djurhälsa ur såväl ett etiskt som ett medicinskt perspektiv. Enskilda personer, företag och institutioner som bedriver forskning eller utveckling kan ansöka om bidrag fram till den 15 oktober i år.

Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet syftar till att främja vetenskaplig forskning som är till gagn för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv. Stiftelsen ska främja utvecklandet av rön och metoder som kan påverka allmänhetens inställning till god djurhållning.

Sveland Djurförsäkringar överför årligen en andel av sin vinst till stiftelsen. Det är också möjligt för andra att skänka gåvor och bidrag, till exempel kan Svelands kunder välja att överföra utbetald ersättning från sina djurs livförsäkringar till stiftelsen.

Att söka stipendium

Bidrag kan sökas för vetenskaplig forskning och verksamhet, publicering av vetenskapliga arbeten, vetenskapliga konferenser och symposier, studieresor med kvalificerat innehåll, samt för andra insatser som kan främja forskning inom området djurhälsa.

Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2014. Minsta belopp som ansökan får avse är 25 000 kronor. Ansök på www.svelandstiftelse.se

150 000 kr i stipendier 2013

Svelands Stiftelse delade ut fyra stipendier 2013 för att främja vetenskaplig forskning till gagn för djurhälsa. Tre av stipendierna har gått till veterinärer som forskar om sjukdomar hos hundar. De har riktat in sig på TBE, ataxi hos mops och fransk hjärtmask. Den fjärde stipendiaten är en terapihundsförare som kommer att undersöka effekter av hundterapi.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anette Henriksson, VD Sveland Djurförsäkringar, 0730-33 34 80, anette.henriksson@sveland.se

Cecilia Hollerup, ordförande Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet, 0708-29 33 36, cecilia.hollerup@holleruppartners.se

Klicka här för pressbild.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.