Följ Sveland Djurförsäkringar

Djurförsäkringsbolag främjar forskning om djurhälsa

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2013 10:13 CEST

Sveland Djurförsäkringars stiftelse stödjer vetenskaplig forskning som gagnar djurhälsa ur såväl ett etiskt som ett medicinskt perspektiv. Vinster från försäkringsbolaget samt donationer finansierar Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet. Enskilda personer, företag och institutioner som bedriver forskning eller utveckling kan ansöka om bidrag fram till den 30 september i år.

Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet syftar till att främja vetenskaplig forskning som är till gagn för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv. Stiftelsen ska främja utvecklandet av rön och metoder som kan påverka allmänhetens inställning till god djurhållning.

Sveland Djurförsäkringar överför årligen en andel av sin vinst till stiftelsen. Det är också möjligt för andra att skänka gåvor och bidrag. Till exempel kan Svelands kunder välja att överföra utbetald ersättning från sina djurs livförsäkringar till stiftelsen.

Att söka stipendium
Bidrag kan sökas för vetenskaplig forskning och verksamhet, publicering av vetenskapliga arbeten, vetenskapliga konferenser och symposier, studieresor med kvalificerat innehåll, samt för andra insatser som kan främja forskning inom området djurhälsa. Sista ansökningsdag är den 30 september 2013. Minsta belopp som ansökan får avse är 25 000 kronor.

250 000 kr i stipendier 2012
Förra året fick fyra forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala stipendier på sammanlagt 250 000 kronor. Forskningen har syftat till att öka kunskapen om transportsjuka samt tre vanliga åkommor som drabbar hundar; kennelhosta, reumatism och hjärtsjukdomar.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anette Henriksson, VD Sveland Djurförsäkringar, 0730-33 34 80, anette.henriksson@sveland.se

Cecilia Hollerup, ordförande Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet, 0708-29 33 36, cecilia.hollerup@holleruppartners.se

www.svelandstiftelse.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.