Följ Sveland Djurförsäkringar

Finalavslutning för Sveland Cups 10-års jubileum!

Pressmeddelande   •   Aug 09, 2016 08:00 CEST

Hanna Wilson, vinnare kat. C i Sveland Cup 2015

Den 13 augusti är det dags för den stora ponnyfinalen i Sveland Cup på Grevagården utanför Skövde. Det är de 45 högst placerade ponnyekipagen från zonfinalerna som nu ska göra upp om priset att vinna en drömhelg hos Sylve Söderstrand och Lotta Björe på JumpClub.

Riksfinalen rids i tre kategorier, B-, C- och D-ponny, av de tre högst placerade ekipagen från de fem zonfinalerna. Ronja Andersson vann kategori C i region norr och är en av de förväntansfulla ryttarna som kommer att kämpa om en förstaplacering i ponnyfinalen.

- Jag tycker det är kul med en cup som pågår i hela landet så att även ekipagen i norr har en chans att delta. Det går även i en klass som många rider så att "alla" kan vara med. Sveland Cup har dessutom väldigt bra priser i alla omgångar, säger Ronja Andersson från Vännäs Ryttarförening.

Några andra vinnare som är klara för finalen är Moa Olsson på Frosty från Trunnerups RF, Klara Magnusson på Brimstone från Umeå RF, Thea Holmberg på Attyrory Spring från Skoglottens RF, Jonna Liewendahl på Lucky från Uddevalla RF samt Saga Gunnarsson på Junior från Nyby-Torshälla RK.

Final på Grevagården

Den 13 augusti går ponnyfinalen av stapeln. Även i år hålls finalen på Grevagården utanför Skövde, i samband med ponnyderbyt som Grevagårdens ryttarförening arrangerar. Vinnarna och de som kommer på andraplats belönas med en spännande och lärorik helg på JumpClub med Sylve Söderstrand och Lotta Björe som tränare.

Sveland satsar på ungdomsridsporten

Sveland Cup arrangeras av Sveland Djurförsäkringar i samarbete med lokala ridklubbar, Betfor, Tidningen Ridsport och Nipet Horse. I år har runt 450 ekipage deltagit i cupen.

- Vi startade cupen 2006 som en satsning på ungdomsridsporten och under åren har intresset för cupen bara ökat. I år har Sveland Cup funnits i hela 10 år och det är roligt att cupen fortfarande är lika omtyckt bland många duktiga ryttare runt om i landet, säger Joakim Bragée, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar.

Mer information om tävlingen finns på Sveland Djurförsäkringars hemsida, www.sveland.se. Följ gärna Sveland Cup på Facebook och Instagram!

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.