Följ Sveland Djurförsäkringar

​Flytt och ny organisationsstruktur stärker Sveland Djurförsäkringar inför framtiden

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2019 10:45 CEST

Sveland Djurförsäkringar flyttar till Lund.Fotograf: Christiaan Dirksen

Under 2018 aviserade Sveland Djurförsäkringar att flyttlasset går från Hässleholm till Lund. Det, tillsammans med en ny organisationsstruktur, ska stärka Svelands position ytterligare på marknaden menar Pål Alfvegren, nytillträdd vd sedan årsskiftet.

Redan den första april började inflyttningen till det nya Lundakontoret, den 1 maj ändras adressen officiellt. Att det blev en flytt till Lund är ingen slump – där grundades Sveland Djurförsäkringar redan 1911. Att flytta är ett strategiskt beslut som bolagets styrelse fattade redan under föregående år. Vid årsskiftet tillsatte styrelsen en ny vd för bolaget och nu tar bolaget nya strategiska förflyttningar genom att skapa en ny organisationsstruktur.

-Vi har redan idag en hög kompetensnivå, men Lund ger oss helt nya möjligheter till att samarbeta med studenter, universitet och att förse oss med eftertraktad spetskompetens. Vi ser redan en generell ökning i antalet sökande till våra utlagda tjänster, säger Pål Alfvegren, vd på Sveland Djurförsäkringar.

Samtidigt som adressen ändras skapar Sveland Djurförsäkringar en ny organisationsstruktur. Den nya organisationen skall skapa affärsfokus genom att ge två nybildade affärsområden tydliga helhetsansvar. Dessa kompletteras med en affärsstödjande enhet.

-Vi är ett specialistbolag och genom den nya ansvarsindelningen tror vi att vi ska kunna stärka respektive område, säger Pål Alfvegren.

Pål Alfvegren började som vd på Sveland Djurförsäkringar i januari, men har en längre historia än så inom bolaget. Han blev våren 2018 utsedd till vice styrelseordförande och har suttit med i styrelsen sedan 2017. Tidigare har han bl.a. varit chef för affärsstöd vid Sparbanken Öresund, vd för Cerdo Bankpartner AB, vice vd för SDC AB, och arbetat som chef inom Skandiakoncernen.

- Med den nya organisationen hoppas vi kunna lyfta blicken och arbeta framåt. Som ett kundägt bolag behöver vi fokusera på vad ägarna, det vill säga kunderna, har nytta av. Vi har i dag en stark marknadsposition i delar av landet, men behöver stärka vår varumärkeskännedom och rikta oss mot nya målgrupper och regioner.

Framtidstron är ljus på Sveland Djurförsäkringar: 

- Jag har stort förtroende för mina medarbetare som ska vara med och ta oss in i framtiden. Vi har påbörjat en strategisk förflyttning och det blir onekligen en spännande resa, säger Pål Alfvegren.

Sveland Djurförsäkringars nya ledningsgrupp ser utsom följande:

Vd: Pål Alfvegren
Vice vd och chef för Affärsstöd: Linda Kreutz
Affärsområdeschef Häst: Therese Wijkmark
Affärsområdeschef Sällskapsdjur: Joakim Källqvist
HR-chef: Vakant  

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Vi utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa. Vi hittar alltid rätt försäkring för hunden, katten, hästen och smådjuret.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.