Följ Sveland Djurförsäkringar

Givande praktik för nyanlända på Sveland

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2016 08:00 CEST

I samarbete med Arbetsförmedlingen har Sveland Djurförsäkringar erbjudit praktikplatser för nyanlända. Genom detta initiativ vill Sveland ta sitt samhällsansvar och hjälpa nyanlända in på den svenska arbetsmarknaden.

Sedan i höstas har Sveland Djurförsäkringar erbjudit nyanlända en kvalificerad praktikplats per 20-tal anställda på företaget. Tre personer, som alla har högskoleutbildning och lång yrkeserfarenhet, har fått möjlighet att göra en arbetspraktik på Svelands huvudkontor i Hässleholm. Genom Arbetsförmedlingen har de även fått SFI-undervisning som en del i sin praktik. En av praktikanterna, som har tidigare erfarenhet som underwriter på försäkringsbolag i Syrien, har anställts som vikarie på Sveland Djurförsäkringars skadeavdelning.

Arbetsförmedlingens projekt går ut på att skapa praktikmöjligheter för att nyttja nyanländas kompetens och erfarenheter, för att på ett effektivt sätt interagera nyanlända in i arbetslivet.

En av praktikanterna är Mohammad Ataya från Syrien. Han har tidigare erfarenhet inom hotell- och restaurangbranschen i Abu Dhabi och kom till Sverige för drygt två år sedan med sin fru och två barn. Innan han påbörjade sina svenskastudier sökte han jobb i Sverige, men upplevde snabbt att språket var ett problem. Sedan han började sin praktik på Sveland Djurförsäkringar har han ständigt utvecklat sina språkkunskaper.

- Det har varit väldigt spännande att få jobba på Sveland Djurförsäkringar. Att jobba med försäkringar skiljer sig väldigt mycket åt från tidigare jobb jag har haft. Under min praktik har jag fått arbeta inom många olika delar av verksamheten. Jag har fått mycket hjälp och lärt mig väldigt mycket genom att prata svenska med mina arbetskollegor. Nu pratar jag mycket bättre svenska än när jag började min praktik för sex månader sedan, säger Mohammad Ataya, praktikant på Sveland Djurförsäkringar.

Sveland Djurförsäkringars VD Anette Henriksson kring arbetspraktiken:

- Det har varit väldigt berikande att ha praktikanterna hos oss, både kompetensmässigt och kulturmässigt. Under praktiken har det viktigaste för oss varit att praktikanterna ska få möjlighet att träna det svenska språket, lära känna vår kultur och få in en fot på arbetsmarknaden. På det sättet blir de antingen anställningsbara, hos oss eller någon annan, eller får tillräcklig kunskap om och nätverk i Sverige för att kunna starta sin egen verksamhet. Som arbetsgivare måste man tänka långsiktigt och skapa förutsättningar för att våra nya medborgare ska kunna bygga sin tillvaro här, berättar Anette Henriksson, VD på Sveland Djurförsäkringar.

Om Mohammad Ataya

Mohammad är 36 år gammal och har lång erfarenhet som Executive Assistant Manager på Sheraton Cornich & Resort i Abu Dhabi. Sedan två år tillbaka bor han med sin fru och två barn i Vittsjö, och ett tredje är på väg. Han har läst klart sin SFI och sedan januari studerar han svenska på Komvux. Den 27 maj är Mohammads sista dag på Sveland Djurförsäkringar. Nu söker han jobb och drömmer om att fortsätta jobba inom hotell- och restaurangbranschen. Har du några tips på passande jobb till Mohammad? Kontakta gärna vår produktspecialist Christine, som varit handledare för Mohammad på christine.ehrlander@sveland.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.