Följ Sveland Djurförsäkringar

Hovdala fälttävlan

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2016 08:00 CEST

Landslagsryttaren och A-tränaren Johan Lundin

Den 18 augusti går startskottet för Hovdala International Horse Trials, en elittävling i hästsporten fälttävlan. Under fyra dagar kommer den unika miljön kring Hovdala Slott i Hässleholm att andas folkfest, glädje och ridsport av högsta kvalitet. Sveland Djurförsäkringar är som stolt sponsor självklart på plats.

I samband med Hovdala International Horse Trials arrangeras även Hovdala Slottsdagar. Några av aktiviteterna är en lantmässa, seminarium, shower och utställningar samt ponnyridning för barnen. Målet är att bli ett av Europas största och trevligaste idrottsevenemang med 15 000 besökare redan första året.

- Den här typen av fälttävlan är inspirerad av brittiska Badminton, ett världsberömt idrottsevenemang som årligen drar omkring 250 000 åskådare. Vår satsning på Hovdala International Horse Show gör den unik i sin form och vi hoppas att det kommer bli ett återkommande arrangemang, säger Anna Wemlerth, projektchef för satsningen samt ägare av anläggningen Sveland Arena.

Tävlingsmomentet med terränghinder kommer att gå av stapeln vid Hovdala. Momenten hoppning och dressyr är förlagda till tävlingsanläggningen Skyrup Country Club och dess hoppbana Sveland Arena.

Möt fälttävlansryttaren Martina

En av fälttävlansryttarna som kommer att vara med på Hovdala International Horse Trials är Sveland Djurförsäkringars profilryttare Martina Andersson. Hon har många placeringar inom internationell fälttävlan tillsammans med hästen Dupicor.

- Det ska bli väldigt roligt att rida på Hovdala International Horse Trials. Jag håller tummarna att Dupicor är i toppform till dess och att vi går långt tillsammans i tävlingen. Han är en underbar häst, det kvittar vad jag gör med honom, om det så är dressyr, terräng, intervallträning eller hoppning så känns det som att han tycker det är roligt, säger Martina Andersson, profilryttare på Sveland Djurförsäkringar.

Sveland Djurförsäkringar är på plats alla dagar, från torsdag den 18 juli till söndag den 21 augusti 2016.

Mer information om eventet finns www.sveland.se samt på www.hovdalainternationalhorsetrials.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.