Följ Sveland Djurförsäkringar

Ny digital tjänst hittar nya hem åt hemlösa katter

Pressmeddelande   •   Dec 13, 2018 08:00 CET

Ny digital tjänst hittar nya hem åt hemlösa katter

De hemlösa katterna får inte plats på Sveriges runt 100 katthem. Bara i år har katthemmen behövt säga nej till tusentals katter på grund av att för få adopteras. Med den nya tjänsten Kattis ska det nu bli enklare för de hemlösa katterna att hitta ett nytt hem.

Kattis är en ny digital tjänst som samlar landets hemlösa katter från olika katthem på en och samma plats. Det finns idag ca 100 olika katthem och jourverksamheter som alla har sina egna sätt att hitta adoptörer. Syftet är nu att göra det enklare för framtida adoptörer och katthemmen att hitta varandra.

Tjänsten är ett initiativ från Sveland Djurförsäkringar och en del i deras löpande stöd till katthemmen.

  • Kattis är ungefär som ett “Tinder” för hemlösa katter, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar. Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga.

En ny undersökning från Sveland visar att Sveriges katthem är överfulla och bara i år har de tvingats säga nej till över 1740 katter. En förhoppning med Kattis är att fler nu ska få upp ögonen för att adoptera en hemlös katt.

  • Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar.

Kattis är ett pilotprojekt med målsättningen att minska antalet hemlösa katter. I ett första skede testar man hur det tas emot av både kattletare och katthem. Tjänsten är webbaserad men planeras att komma ut som app till iPhone och Android.

Just nu finns det ett hundratal hemlösa katter tillgängliga för adoption i Kattis.

Testa Kattis här: www.kattis.net

För mer information vänligen kontakta: Henrik Harej, marknadschef, Sveland Djurförsäkringar: henrik.harej@sveland.se eller 070-7133020

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Vi utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa. Vi hittar alltid rätt försäkring för hunden, katten, hästen och smådjuret.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.