Följ Sveland Djurförsäkringar

Över 250 hundägare promenerade för djurfria forskningsmetoder

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2015 14:54 CEST

Igår, på Djurens dag, samlades mer än 250 hundägare och deras hundar på Gärdet för att promenera för djurfria forskningsmetoder. Samtidigt samlades närmare 8 000 kronor in till Forska Utan Djurförsök.

Bakom arrangemanget står organisationerna Forska Utan Djurförsök och Sveland Djurförsäkringar. I samband med promenaden arrangerades även en insamling till förmån för utvecklingen av metoder som kan ersätta plågsamma djurförsök.

-Vi är otroligt glada att så många ville ställa upp och visa sitt engagemang för vår fråga: forskning som bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur, för både människors och djurs bästa. Vi anser att forskning är livsnödvändig, men att forskning ska utföras utan att djur utsätts för lidande, säger Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska Utan Djurförsök.

Sveland Djurförsäkringar fanns även på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning där pengarna oavkortat gick till Forska Utan Djurförsök.

-Vi har tillsammans gjort stor skillnad för både djuren och forskningen. Utöver de pengar som idag har samlats in till Forska Utan Djurförsök har vi på Sveland Djurförsäkringar även skänkt motsvarande summa till Sveland Stiftelse som bidrar till att främja vetenskaplig forskning och utveckling som har betydelse för djurs hälsa, berättar Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.

Information om evenemanget
När: söndagen den 4 oktober kl. 11-15
Plats: Gärdet vid Sjöhistoriska Museet, Stockholm
Aktiviteter: Hundpromenad till förmån för djurfria forskningsmetoder. Sveland Djurförsäkringar var även på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning till förmån för Forska Utan Djurförsök.
Insamlad summa: 7 833 kronor

Fakta om djurförsök:
Mellan 2009-2012 användes totalt 5 579 hundar i djurförsök i Sverige.*

*Källa: Jordbruksverket

För ytterligare information vänligen kontakta:
Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska Utan Djurförsök, 073-864 12 43, karin@forskautandjurforsok.se

Sofia Bergström, presskontakt på Sveland Djurförsäkringar, 072-500 24 74, sofia.bergstrom@sveland.se

Om Forska Utan Djurförsök
Forska Utan Djurförsök bildades 1964. Vårt syfte och ändamål är att stödja forskning med målet att djurförsök, särskilt plågsamma sådana, ska ersättas med moderna djurfria metoder.

Om Sveland Djurförsäkringar
Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.