Följ Sveland Djurförsäkringar

Ponnyryttare hoppas på drömvinst i Växjö

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2018 13:26 CEST

I helgen gör ponnyryttare i zon öst upp om segern i regionfinalen i Sveland cup, denna gång i Växjö.

I helgen, 1-3 juni, fortsätter Sveland Cup sin resa genom landet. Den här gången är det zon öst som gör upp om vinsten av en drömhelg hos elittränarna Sylve Söderstrand och Lotta Björe och ryttarna håller till på Växjöortens Fältrittklubb.

Sveland Djurförsäkringar arrangerar ponnycupen som arrangeras i fem regioner i Sverige. I år förnyar upplägget för att göra det till en ännu mer spännande och lärorik tävling. De två kvalen samt zonfinalen i respektive zon kommer nu hållas under en festlig tävlingshelg under ett meeting. Den gemensamma riksfinalen äger rum på Grevagårdens Ryttarförening den 10-12 augusti.

- Vi är så förväntansfulla inför den här säsongen. Sveland Cup startades 2006 som en satsning på ungdomsridsporten och det är så roligt att se hur uppskattad både den och prishelgen hos Sylve och Lotta är, berättar Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar.

Sedan flera år tillbaka får finalsegrarna en träningshelg för Sylve Söderstrand och Lotta Björe. I år kommer de två högst placerade i respektive kategori att vinna det åtråvärda priset.

- Vi har fått väldigt positiv respons från vinnarna som varit här under åren. Jag tror att det beror på att Sveland Djurförsäkringar har ett bra koncept där alla kan vara med, både de som är nybörjare, men även de som har hållit på lite längre. Jag tror att ryttarna känner sig exklusiva, då allt engagemang och fokus ligger på dem, berättar Sylve Söderstrand.


Om Sveland Cup

Över 5 000 ekipage har deltagit i Sveland Cup sedan tävlingen startades. Sveland Djurförsäkringar arrangerar Sveland Cup i samarbete med lokala ridklubbar, Jacson, Betfor och Tidningen Ridsport. Cupen är för ryttare som tävlar hoppning med ponny i motsvarande LB (80, 90 och 100 cm).

Mer information om tävlingen finns på Sveland Djurförsäkringars hemsida, www.sveland.se


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar, 076-815 10 23, therese.wijkmark@sveland.se

Om Sveland Djurförsäkringar:Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Vi utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Vi utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa. Vi hittar alltid rätt försäkring för hunden, katten, hästen och smådjuret.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.