Följ Sveland Djurförsäkringar

Ponnyryttare laddar för kval och zonfinal i både Halmstad och Norrköping

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2018 10:55 CEST

Nu till helgen inleds Sveland Cup i både zon väst på Halmstads Fältrittklubb och i zon mitt på Skogslottens Ryttarförening. Ponnyryttare från regionerna får då chansen att under en festlig tillställning göra upp om vinsten av en drömhelg hos elittränarna Sylve Söderstrand och Lotta Björe. Under tävlingsdagarna kommer det förutom själva cupen även finnas andra aktiviteter för de tävlande och deras familjer.

Sveland Djurförsäkringar, som arrangerar ponnycupen, förnyar i år upplägget för att göra det till en ännu mer spännande och lärorik tävling. De två kvalen samt zonfinalen i respektive zon kommer nu hållas under en festlig tävlingshelg under ett meeting. I zon väst och mitt hålls Sveland Cup den 10-13 maj.
    - Vi är så förväntansfulla inför den här säsongen. Sveland Cup startades 2006 som en satsning på ungdomsridsporten och det är så roligt att se hur uppskattad både den och prishelgen hos Sylve och Lotta är, berättar Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar.

Sveland Cup arrangeras i fem zoner runt om i hela Sverige med en gemensam riksfinal på Grevagårdens Ryttarförening den 10-12 augusti. Sedan flera år tillbaka får finalsegrarna en träningshelg för Sylve Söderstrand och Lotta Björe. I år kommer de två högst placerade i respektive kategori att vinna det åtråvärda priset.

    - Vi har fått väldigt positiv respons från vinnarna som varit här under åren. Jag tror att det beror på att Sveland Djurförsäkringar har ett bra koncept där alla kan vara med, både de som är nybörjare, men även de som har hållit på lite längre. Jag tror att ryttarna känner sig exklusiva, då allt engagemang och fokus ligger på dem, berättar Sylve Söderstrand.


Om Sveland Cup

Över 5 000 ekipage har deltagit i Sveland Cup sedan tävlingen startades. Sveland Djurförsäkringar arrangerar Sveland Cup i samarbete med lokala ridklubbar, Jacson, Betfor och Tidningen Ridsport. Cupen är för ryttare som tävlar hoppning med ponny i motsvarande LB (80, 90 och 100 cm).

Mer information om tävlingen finns på Sveland Djurförsäkringars webbplats, www.sveland.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar, 076-815 10 23, therese.wijkmark@sveland.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Vi utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa. Vi hittar alltid rätt försäkring för hunden, katten, hästen och smådjuret.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.