Följ Sveland Djurförsäkringar

Praktikplats för nyanlända ledde till jobb

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2016 09:02 CEST

För knappt sju månader sedan började Hania Sirafi sin praktik på Sveland Djurförsäkringar. Idag är hon anställd på Sveland Djurförsäkringars skadeavdelning och är en av de nyanlända akademiker som fått in en fot på den svenska arbetsmarknaden.

Sveland Djurförsäkringar har i samarbete med Arbetsförmedlingen erbjudit kvalificerade praktikplatser för nyanlända per 20-tal anställda i företaget. Som en del i sin praktik har de även fått SFI-undervisning.

Hania Sirafi är en av praktikanterna som varit på Sveland Djurförsäkringar under hösten. Hon kom från Syrien till Sverige i december 2014 efter en farlig flykt tillsammans med sin då femåriga son. Hon har en kandidatexamen i engelsk litteratur och fem års erfarenhet som underwriter på ett försäkringsbolag i Syrien.

Efter sex månader fick hon en vikarietjänst på skadeavdelningen. Där registrerar hon skador, reglerar lättare skador och svarar på mail från kunder. Hon är klar med sina SFI-studier och i augusti ska hon fortsätta lära sig svenska på Komvux. För henne är jobbet på Sveland Djurförsäkringar den första kontakten med Sveriges arbetsliv.

- När jag fick reda på att jag skulle få fortsätta att jobba på Sveland blev jag väldigt glad. Jag kände att nu kan jag börja mitt liv här i Sverige som en produktiv del av samhället. Det är en god möjlighet för mig att lära mig mer svenska och om arbetsmarknaden. Jag trivs väldigt bra med både jobb och arbetskamrater och genom jobbet lär jag mig mer om kulturen, olika regler och får träna min svenska, säger Hania Sirafi, skadereglerare på Sveland Djurförsäkringar.

Anette Henriksson, VD på Sveland Djurförsäkringar ser positivt på den här satsningen:

- Det här projektet har gett nyanlända chansen att komma in på arbetsmarknaden, få ett kontaktnät och utveckla sig i det svenska språket så snabbt som möjligt. Men arbetspraktiken har även varit väldigt givande för oss som jobbar på Sveland Djurförsäkringar. Vi har fått ta del av och lärt oss mycket om praktikanternas bakgrund, kultur och erfarenheter. Jag tycker att andra arbetsgivare i näringslivet ska följa vårt exempel med praktik för nyanlända. Det är dags att vi tar ansvar och skapar förutsättningar för att våra nya medborgare ska kunna bygga sin tillvaro här, säger Anette Henriksson, VD på Sveland Djurförsäkringar.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.