Följ Sveland Djurförsäkringar

Stockholm Charity Dog Walk - För djurfria forskningsmetoder

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2016 08:00 CEST

Söndagen den andra oktober samlas hundar och deras ägare från hela Stockholmsregionen på Gärdet för att promenera för djurfria forskningsmetoder. Bakom arrangemanget står organisationerna Forska Utan Djurförsök och Sveland Djurförsäkringar.

I samband med promenaden arrangeras även en insamling där de medverkande kan ta ställning för djurfria forskningsmetoder och bidra till utvecklingen av metoder som kan ersätta plågsamma djurförsök.

- Vår vision är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur, för både människors och djurs bästa. Vi anser att forskning är livsnödvändig, men att forskning ska utföras utan att djur utsätts för lidande, säger Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska Utan Djurförsök.

Sveland Djurförsäkringar finns även på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning där pengarna oavkortat går till Forska Utan Djurförsök.

- Vi har samarbetat med Forska Utan Djurförsök under drygt två år nu och känner att vi tillsammans kan göra stor skillnad för djuren. Vi är ett bolag som består av djurvänner, både bland våra medarbetare och bland våra försäkringstagare, berättar Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.


Information om evenemanget:

När: söndagen den 2 oktober kl 09-14
Plats: Gärdet vid Sjöhistoriska Museet, Stockholm
Aktiviteter: Hundpromenad till förmån för djurfria forskningsmetoder. Sveland Djurförsäkringar är även på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning till förmån för Forska Utan Djurförsök. Gemensam promenad kl. 12.00.

Besök gärna vår eventsida på Facebook för de senaste nyheterna, bilder och information om antal anmälda, Stockholm Charity Dog Walk

Fakta om djurförsök:

I Sverige under åren 2009-2012 användes totalt 5 579 hundar i djurförsök.

Källa: Jordbruksverket

För ytterligare information vänligen kontakta:

Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska Utan Djurförsök, 073-864 12 43, karin@forskautandjurforsok.se

Linda Eklund, presskontakt på Sveland Djurförsäkringar, 070-444 60 53, linda.eklund@sveland.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.