Följ Sveland Djurförsäkringar

Sveland Cup fortsätter – men utan stora ponnyfinalen

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2017 07:30 CET

Vinnare i Sveland Cup kat C 2016, Alva Hjorth på ponnyn Munsboro Hawk Eye. Foto: Rebecka Stefanoska

Under 2017 kommer Sveland Cup att arrangeras med ett nytt upplägg då tävlingen inte längre tillåts på rikstäckande nivå av Svenska Ridsportförbundet. Detta beror på att SvRF:s nuvarande huvudsponsor Folksam har branschexklusivitet gällande bland annat rikstäckande serier och SM.

Branschexklusiviteten innebär att Folksams konkurrenter inom försäkringsområdet, som exempelvis Sveland Djurförsäkringar, stängs ute från att sponsra ridsporten i form av rikstäckande serier.

- Vi har genomfört Sveland Cup under de senaste tio åren och på så sätt bidragit till att ponnyungdomarna får synas och utvecklas. Det är djupt beklagligt att Svenska Ridsportförbundet nu hindrar satsningar på ungdomar i ridsporten istället för att främja dem, säger Joakim Bragée, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar.

På grund av SvRF regler kommer Sveland Cup i år bara hållas på distriktsnivå i fem zoner med två deltävlingar och en final i varje zon. Den stora finalen får inte längre genomföras.

Vinsten fortfarande drömhelg på JumpClub
Vinnarna i de tre klasserna i respektive zon kommer att få åka på en drömhelg med Sylve Söderstrand och Lotta Björe på JumpClub. Däremot finns det inte som på tidigare riksfinal möjlighet att på finalerna ordna föredrag, ryttarmiddag med mera. Det beror på att det nya upplägget under tävlingsdagen inte ger utrymme åt utökade aktiviteter.

- Den stora ponnyfinalen har varit väldigt uppskattad och vi har alltid ansträngt oss för att göra den extra festlig för deltagarna. Tyvärr kan vi inte i år genomföra de mindre finalerna på samma sätt och det är något vi beklagar. Vår ambition är ändå att arrangera Sveland Cup så bra som möjligt så att det även i år blir en uppskattad tävling för många unga ryttare, fortsätter Joakim.

Om Sveland Cup
Sveland Cup firade förra året 10-års jubileum och över 5 000 ekipage har deltagit i den uppskattade tävlingen. Sveland Djurförsäkringar arrangerar Sveland Cup i samarbete med lokala ridklubbar, Betfor, Tidningen Ridsport och Granngården. Cupen är för ryttare som tävlar hoppning med ponny i motsvarande LB (80, 90 och 100 cm).

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.