Följ Sveland Djurförsäkringar

Sveland Djurförsäkringar höjer taket för alla som behöver

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2017 09:00 CET

När hunden bryter benet skenar snabbt veterinärvårdskostnaderna iväg och som djurägare riskerar man att stå utan försäkringsskydd när hela veterinärvårdsersättningen går åt till en stor skada. Sveland Djurförsäkringar erbjuder nu därför alla kunder möjlighet att köpa till extra skydd för nya skador. Allt för att kunderna inte ska behöva oroa sig för dyra kostnader hos veterinären om olyckan är framme.

Sveland Djurförsäkringar har sedan flera år tillbaka erbjudit kunder ett ökat ersättningsbelopp om taket för försäkringen närmat sig, så kallat Sveland Boost. Nu tas nästa steg och alla kunder erbjuds möjlighet att höja beloppet för veterinärvårdsersättning när det behövs, oavsett vilken försäkringsform som är vald från början. Om djuret har riktig otur och det behövs fyllas på ännu en gång så är även det möjligt. Det utökade skyddet gäller för nya skador och sjukdomar och bör därför inte användas istället för att teckna en hög veterinärvårdsersättning från början.

Redan i fjol togs ålderssänkningen av veterinärvårdsersättningen bort från Svelands försäkringar och tillsammans med förbättringen av Sveland Boost kan nu alla djur vara fullt försäkrade både hela året och livet ut.

- För oss är det viktigt att se till att alla våra fyrbenta försäkringstagare har samma rättigheter. Det spelar ingen roll om djuret är gammalt eller ungt, stort eller litet eller med stamtavla eller utan. Det viktiga är att djuret kan behandlas hos veterinär om så behövs. Vår roll är att tillsammans med ägaren ge vartenda djur ett fullgott försäkringsskydd. Det ska finnas full frihet att själv kunna välja sin personliga försäkring men samtidigt är det vår uppgift att ge rådgivning och hjälp när det behövs, säger Sveland Djurförsäkringars VD Anette Henriksson.

En kund som sedan tidigare haft förmånen att utnyttja möjligheten att fylla på sin försäkring med Sveland Boost är försäkringstagaren Jenny. Det var när hennes hund Nix först fick kennelhosta och sedan lunginflammation som hon behövde utnyttja hela försäkringsbeloppet. Då fick hon möjligheten att köpa till ett extra försäkringsskydd för resten av året.

- Jag tyckte det var väldigt bra att jag blev erbjuden ett extra försäkringsskydd. Eftersom jag redan maxat taket på min hundförsäkring så var det väldigt skönt och veta att jag kunde vara lugn och inte behöva tänka mer på veterinärvårdskostnader och annat. Det var en trygghet för både mig och Nix, säger Jenny.

Om Sveland Boost

Djurförsäkringar har traditionellt sätt ett högsta ersättningsbelopp för veterinärvårdskostnader per försäkringsår, oavsett hur många skador djuret har. När hela ersättningsbeloppet är utbetalt får djurägaren själv stå för resterande veterinärvårdskostnader, fram till att försäkringen förnyas vid försäkringsperiodens slut.

Sveland Boost innebär att en djurförsäkring som närmar sig taket för veterinärvårdsersättningen kan fyllas på med 20 000 kr för hund, katt och smådjur samt 50 000 kr för häst. Det nya försäkringsbeloppet kan användas om djuret behöver veterinärvård för nya skador eller sjukdomar och nollställs vid försäkringsperiodens slut.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.