Följ Sveland Djurförsäkringar

SvelandCup även i Norrland 2014

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2014 09:06 CET

Den uppskattade cupen för både häst och ponny är tillbaka och har nu utökats till Norrland. Cupen är en av de största i landet och under 2013 deltog runt 700 ekipage fördelat på 14 tävlingsplatser runtom i Sverige. Även i år är vinsten en drömhelg med proffsen.

SvelandCup arrangeras av Sveland Djurförsäkringar i samarbete med lokala ridklubbar och Betfor. Intresset från Norrland har vuxit och från och med nästa år utökas cupen till att även innefatta landets nordligaste del.

- Vi startade tävlingen 2006 som en satsning på ungdomsridsporten. Det är roligt att intresset bara har vuxit sedan dess och vi är glada över att även kunna ha tävlingen i Norrland i år, säger Joakim Bragée, affärsutvecklare på Sveland Djurförsäkringar.

Hopptävlingen, som nu kommer att arrangeras i fem regioner, består av två kval och en regionfinal för respektive kategori. Den första kvaltävlingen går av stapeln den 8-9 februari på Lillhagens Ridklubb för zon syd, och det är nu dags att anmäla sig till cupen.

För ponnyerna avslutades cupen 2013 med en stor finalhelg för ekipagen som kommit på 1a, 2a och 3e placering i regionfinalerna. Vinnarna där samt de som vann regionfinalerna i kategorin häst belönades förra året med en exklusiv utbildningshelg på JumpClub med Sylve Söderstrand och Lotta Björe som tränare.

- Jag är gärna med i SvelandCup nästa år. Om inte med Boje så kanske med någon annan häst. Det är en jättebra, rolig och välorganiserad tävling som man inte får missa, berättar Klara Karlsson, vinnaren i kategori häst i region syd 2013.

Information om tävlingen finns på Sveland Djurförsäkringars hemsida, www.sveland.se. Nytt för i år är att SvelandCup även finns på Instagram och har en egen facebooksida.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Bragée, affärsutvecklare Sveland Djurförsäkringar, 0451-38 30 43, joakim.bragee@sveland.se.

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.