Följ Sveland Djurförsäkringar

Tre Uppsalaforskare får stipendier – utreder vanliga hundsjukdomar

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2012 10:35 CET

Tre forskare vid SLU i Uppsala har fått stipendier för att forska kring tre vanliga hundsjukdomar. De har specialiserat sig på kennelhosta, reumatism och hjärtsjukdomar. Sveland Djurförsäkringar startade tidigare i år en stiftelse för att främja vetenskaplig forskning till gagn för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv.

Totalt har fyra stipendiater belönats med bidrag från Svelands stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet och samtliga är verksamma vid SLU i Uppsala. Syftet är att stötta forskning som är till nytta för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv. Stiftelsen tog emot ett stort antal intressanta ansökningar från forskare runt om i Sverige. Nedan hittar du information om de tre pristagare som belönats med stipendier för forskning om hundsjukdomar. Den fjärde stipendiaten forskar om den allvarliga hästsjukdomen transportsjuka.

Jonas Wensman forskar vid SLU och har intresserat sig för den kikhosteliknande sjukdom hos hundar som heter kennelhosta. Sveland Stiftelse bedömer att forskningen kring denna sjukdom är viktig att bedriva. Ökad kunskap inom området har betydelse för såväl enskilda hundägare som veterinärer. Stipendiet uppgår till 80 000 kr.

Inger Ljungvall forskar vid SLU. Hon är specialiserad på kardiologiska sjukdomar hos hundar. Sveland Stiftelse vill särskilt uppmärksamma hennes arbete då dessa sjukdomar är en av de vanligaste förekommande hjärtsjukdomarna. Stipendiet uppgår till 40 000 kr.

Helene Hansson Hemlin forskar vid SLU och specialiserar sig på autoimmuna reumatiska sjukdomar hos hundar. Det har tidigare gjorts en studie på området som den aktuella forskningen bygger vidare på. Stipendiet uppgår till 80 000 kr.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anette Henriksson, vd Sveland Djurförsäkringar, 0730-33 34 80, anette.henriksson@sveland.se.

Cecilia Hollerup, ordförande Svelands Stiftelse för Djurens Hälsa och Livskvalitet, 0708-29 33 36, cecilia.hollerup@holleruppartners.se.

Läs gärna mer på www.svelandstiftelse.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.