Följ Sveland Djurförsäkringar

Ungdomsryttare tävlar om drömhelg för Lotta och Sylve

Pressmeddelande   •   Aug 25, 2014 09:06 CEST

Den 30 augusti är dags för den stora ponnyfinalen i SvelandCup på Grevagården utanför Skövde. Det är de 45 högst placerade ponnyekipagen från zonfinalerna som nu ska göra upp om de eftertraktade förstaplaceringarna. Vinsten är även i år en drömhelg hos Sylve Söderstrand och Lotta Björe på JumpClub.

Riksfinalen rids i tre kategorier, b-, c- och d-ponny, av de tre högst placerade ekipagen från de fem zonfinalerna. Mathilda Bohlin vann kategori c i region syd och är en av ryttarna som kommer att kämpa om en förstaplacering i ponnyfinalen.

  • Jag tycker om SvelandCup, det är en lite svårare men ändå rolig cup, säger Mathilda som vann på det blott sexåriga stoet Dilba.

I år hålls finalen på Grevagården Hästsportcenter utanför Skövde, i samband med ponnyderbyt som Grevagårdens ryttarförening arrangerar den 29-31 augusti. Vinnarna i ponnyfinalen samt de som vann regionfinalerna i kategori häst belönas med en drömhelg på JumpClub med Sylve Söderstrand och Lotta Björe som tränare.

Vinnarna i kategori Häst

Norr: Pernilla Unneby på Bonne Chance från Umeå RF
Mitt: Madeleine Segersten på Beach Belle från Enköpings RK
Väst: Fanny Teibl på Philippa Z från Ale-Jennylunds RK
Öst: Jennie Purvins på Holmtebo Dunphy från Skogslottens RF
Syd: Emilia Nemrin på Cornesco LJ från Flyinge Hästsportklubb

Sveland satsar på ungdomsridsporten

SvelandCup arrangeras av Sveland Djurförsäkringar i samarbete med lokala ridklubbar och Betfor. Cupen startades 2006 som en satsning på ungdomsridsporten och är idag en av landets största. I år har runt 800 ekipage deltagit i cupen.

  • Det har varit en spännande cup i år också och vi är glada för att den är så omtyckt bland alla duktiga ryttare. Jag vill också ge ett extra stort tack till de som gjort det möjligt för oss att utöka cupen till Norrland, säger Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.

Information om tävlingen finns på Sveland Djurförsäkringars hemsida. Nytt för i år är att SvelandCup även finns på Instagram och har en egen facebooksida.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Margareta Ahlvar Nordström, teamledare öst Sveland Djurförsäkringar, 0703-44 84 01, margareta.ahlvar-nordstrom@sveland.se

Pressbild: http://www.sveland.se/afzon/download.asp?fileID=4560

Word-version: http://www.sveland.se/attachments/PM_SvelandCup2014_Ponnyfinal.docxhttp://www.sveland.se/main/default.asp?id=12&subid=66&langid=1&newsid=47


Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.