Följ Sveland Djurförsäkringar

Uppsalaforskare får stipendium – går till botten med livshotande hästsjukdom

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2012 10:46 CET

Uppsalaforskaren Miia Riihimäki har fått stipendium för att forska kring transportsjuka som är en allvarlig sjukdom hos hästar. Sveland Djurförsäkringar startade tidigare i år en stiftelse för att främja vetenskaplig forskning till gagn för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv.

Totalt har fyra stipendiater belönats med bidrag från Svelands stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet och samtliga är verksamma vid SLU i Uppsala. Syftet är att stötta forskning som är till nytta för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv. Stiftelsen tog emot ett stort antal intressanta ansökningar från forskare runt om i Sverige. Miia Riihimäki är en av Uppsalaforskarna som nu får stipendium. De tre övriga stipendiaterna forskar om vanliga hundsjukdomar.

Mia Riihimäki får ett stipendium som utgår till 50 000 kronor för att forska om transportsjuka vilket är en sjukdom som det finns begränsad kunskap om. Svelands Stiftelse anser att en kartläggning av det bakteriologiska mönstret samt dess resistens mot penicillin är ett mycket viktigt forskningsområde.

Transportsjuka är en allvarlig luftvägssjukdom som oftast drabbar hästar i samband med långa transporter. Stress och påverkan på immunförsvaret är utlösande faktorer.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anette Henriksson, vd Sveland Djurförsäkringar, 0730-33 34 80, anette.henriksson@sveland.se.  

Cecilia Hollerup, ordförande Svelands Stiftelse för Djurens Hälsa och Livskvalitet, 0708-29 33 36, cecilia.hollerup@holleruppartners.se.

Läs gärna mer på www.svelandstiftelse.se

Om Sveland

Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av 
djurförsäkringar till den svenska marknaden. Idag försäkras, förutom hundar och katter, även smådjur, 
hästar och lantbruksdjur. Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.